Skola 24

I Skola24 kan du:

• Se ditt barns frånvaro
• Göra frånvaroanmälan del av dag eller flera dagar
• Ta del av ditt barns schema.

Du ansöker om ett konto genom att lämna in ansökningablanketten till ditt barns skola.

Ansökningsblanketten hämtar du här och lämnar till skolan. (PDF, 145 KB)

När ditt Skola24-konto är registrerat får du ett e-postmeddelande med en aktiveringskod.  Med hjälp av aktiveringskoden aktiverar du ditt eget konto och väljer då ditt personliga användarnamn och lösenord, sedan kan du börja använda Skola24. https://uppsala.skola24.se/ Manualer finns även i systemet (Hjälp & dokumentation).

Skola24 mobilapp
Om du har vårdnadshavarkonto kan vårdnadshavare göra frånvaroanmälan via appen. Frånvaroanmälan kan göras upp till fem dagar framåt i tiden och även del av dag. Appen är kostnadsfri och fungerar både för Iphone och Android. Appen laddas ned via App Store eller Play Butik. (Sök på Skola24).

Telefon24
Vid heldagsfrånvaro används numret 0515/777601. För detta behövs ej vårdnadshavarkonto. Observera att frånvaroanmälan måste göras varje dag eleven är frånvarande och att frånvaro för del av dag enbart går att göra i appen eller via webben.

Att tänka på
Observera att du själv ansvarar för att ditt användarnamn, lösenord och aktiveringskod till Skola24 inte lämnas ut till obehöriga. Du ansvarar själv för att uppdatera dina uppgifter som tex. epost och mobilnummer. Du gör det under Start>Inställningar>Mina inställningar i Skola24. Skola24 är kostnadsfritt för dig som vårdnadshavare.